Talent in beeld, talent in actie

In het derde leerjaar kies je een profiel dat aansluit bij jouw talenten, interessen en ambities. Om een keuze te kunnen maken die écht bij jou past laten we je kennismaken met de verschillende beroepssectoren die er zijn. Dat doe je aan de hand van leuke activteiten. Zo wordt profielkeuze stress, een feestje!

Samen met andere leerlingen van havo en vwo volg je een speciaal ontwikkeld (LOB) lesprogramma. Tijdens deze lessen doe je allemaal leuke opdrachten waarmee je ontdekt wat jouw talenten en kwaliteiten zijn. Met die nieuwe inzichten over jezelf ga je op zoek naar beroepen en bedrijven die bij je passen. Met behulp van de bedrijvenzoeker van New Boxes selecteer je vijf bedrijven en/ of organisaties. Vervolgens ontmoet je deze werkgevers en werknemers uit verschillende vakgebieden tijdens de Meet & Greet. 
 

Meet & greet

Tijdens de meet & greet heb je speeddates met professionals op allerlei vakgebieden. Zij presenteren hun bedrijf of organisatie aan jou en jij kunt hen alles vragen over hun werkzaamheden, uitdagingen en kansen. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina maar eens.

Klikt het goed met een professional? Dan hebben we een MATCH!
Om het vak beter te leren kennen vraag je dan voor januari, februari of maart een bedrijfsbezoek aan. Zo heb je al een ingang en contact persoon wat het ook een stuk minder spannend maakt.
 

Bedrijfsbezoek

Laat je van je beste kant zien, want dit zou wel eens je toekomstige werkgever kunnen zijn! Je mag het bedrijf echt alle vragen stellen die je maar wilt. Om je op weg te helpen is het de opdracht om ook zoveel mogelijk beroeps- en bedrijfsinformatie op te halen, zodat je die kunt verwerken in een interessante presentatie. Deze presentatie presenteer je voor een jury en er vallen leuke prijzen te winnen!
 
Cookie instellingen