Profielkeuze-feestje

Leerjaar 3 staat in het teken van de profielkeuze. Dat kan best wat keuzestress opleveren, want hoe weet je nou of een profiel écht bij je past? Door het profiel in de praktijk te checken! Lars en Lobke deden het en wonnen er ook nog eens tickets mee voor het uitverkochte Wish Festival! Zo maken we van Profielkeuze stress – een feestje.
 
Onder de noemer ‘Talent in beeld, talent in actie’ krijgen de derdejaars havo en vwo-leerlingen de kans om lokale bedrijven te ontdekken, ontmoeten en ervaren in de praktijk.

Door middel van interessante testen leren de leerlingen zichzelf kennen zodat ze een mooie Skillpas opbouwen. Hiermee kunnen zij zichzelf presenteren aan bedrijven in de omgeving. Lars blonk uit met zijn Skillpas. Hij heeft de meest uitgebreide Skillpas gemaakt waardoor zijn profiel nog meer kleur heeft gekregen en de bedrijven beter in konden spelen op zijn persoon.  
 
‘’De Skillpas is een handige tool!’’, vertelt hij, ‘’Op dit moment heb ik het niet nodig omdat ik al een bijbaan heb, maar als het ooit nodig is, zal ik het gebruiken om een bijbaan of stage te zoeken.’’ Lobke vult hem aan: ‘’Via de Skillpas-website (het Talentcenter) ontdekte ik bedrijven waarvan ik echt niet wist dat ze er waren. Zo ontdekte ik ook De La Roy. Het leek me leuk om het bedrijf beter te leren kennen, dus ik boekte een afspraak voor de meet en greet op 30 november 2022.’’
 
Tijdens de meet en greet bleek het een match te zijn tussen Lobke en De La Roy, ze mocht er zelfs een oriëntatie bezoek aan brengen. Een leerzame dag die écht heeft bijgedragen aan haar profielkeuze. Lobke legt uit: ‘’Ik vond het superleuk bij De La Roy, ik werd heel vriendelijk ontvangen. Maar ik ontdekte ook dat het niet echt iets voor mij is om met machines te werken. Eerst wilde ik kiezen voor het profiel Natuur en Techniek, maar door deze ervaring kies ik nu toch voor Economie en Maatschappij.’’
 
Ze vertelde er duidelijk en enthousiast over tijdens de eindpresentaties. Dit deed ze met originele materialen, een creatieve uitleg en veel foto’s van het bedrijf. Hierdoor won ook zij kaartjes voor Wish. ‘’Heel leuk!’’ zegt ze zelf ‘’Ik neem ook een vriendin mee die graag wil gaan.’’ En Lars? Die gaat kijken bij StukTV, Bankzitters en alle andere leuke artiesten.
 
Knap gedaan en heel veel plezier met jullie welverdiende prijs!
Cookie instellingen