SpeerpuntenDe periode op de middelbare school is zoveel meer dan vakken leren. Het is de tijd waarin je als leerling bijvoorbeeld voor het eerst de ster bent op een podium, leert van andere culturen of zelf activiteiten opzet op school. Als leerling leer je veel over jezelf, over anderen en over de wereld om je heen. Of dat nu dicht bij huis is of in het buitenland.
 

Vertrouwde leeromgeving

Het Macropedius is de ruggengraat van de omgeving. Het is dé school waar hele generaties uit Gemert en omgeving hun onderwijs hebben gevolgd. Een vertrouwde omgeving. Samen zorgen we voor een goede sfeer op school en is het contact tussen leerlingen onderling en met de medewerkers prettig.  Alle medewerkers van de school staan voor je klaar om je te begeleiden bij jouw ontdekkingsreis.
Op het Macropedius kun je terecht voor havo, atheneum, gymnasium en Agora-onderwijs. 
 

Ontdek op het Macropedius

Op het Macropedius gaan wij uit van de nieuwsgierigheid van onze leerlingen. Wil een leerling meer weten over een bepaald onderwerp? Dan dagen wij hem of haar uit om op onderzoek te gaan. Ook in onze vakken staat die ondernemende en onderzoekende houding centraal. Niet alleen lesstof tot je nemen via een boek, maar erop uit trekken en zelf gaan experimenteren en onderzoeken. Net zoals de naamgever van onze school Georgius Macropedius dat deed.  

 

De wereld in

We staan dicht bij de samenleving en zoeken als ontmoetingsschool de samenwerking met onze omgeving op. Tijdens je opleiding krijg je ook de mogelijkheid om andere gewoontes en culturen te leren kennen. Dicht bij huis en door middel van uitwisselingen en reizen. Ook verder weg. Op onze school zorgen we ervoor dat leerlingen na hun opleiding klaar zijn om de wereld in te gaan. Met de juiste vaardigheden en een onderzoekende houding. Met een open blik ontdek je de wereld.
Cookie instellingen