Macropedius wint Artcadia 2024

Leerlingen van Commanderij College uit Gemert hebben gister met hun plan om gebouwen te vergroenen met plantenbakstenen gewonnen! Ze pitchten hun idee samen met 11 andere scholen tijdens de grote finale van de 16e editie van Artcadia!

Bestaande en nieuwe gebouwen vergroenen met plantenbakstenen


Als jonge experts bedachten de leerlingen van Commanderij College Gemert het beste plan voor een betere toekomst. Ze wilden oude bakstenen vervangen door gerecyclede plantenbakstenen. Goed voor isolatie, het houdt regenwater vast en bevordert de biodiversiteit. De jury vond hun idee ontzettend origineel en heel opschaalbaar: “Met geweldig mooie decorstukken en allerlei creatieve vormen hebben ze de presentatie als team neergezet. Ze spelen in op trends en brengen biodiversiteit en wonen bij elkaar. Het is praktisch en uitvoerbaar.” De winnaars winnen een reis naar Vlieland, aldus Vlie-biza. Ook kregen alle winnaars een uniek Artcadia schilderij wat speciaal is ontworpen door studenten van de Willem de Kooning academie in Rotterdam.

Hoofd-jurylid, Cécile Cluitmans: 
“Het enthousiasme en de energie die erin zit is geweldig om te zien bij leerlingen, en bij leraren. De ideeën en uitwerkingen komen van de leerlingen zelf. Ze zijn op zo’n jonge leeftijd al bezig met maatschappelijke vraagstukken en actuele ontwikkelingen. Je ziet dat ze het hart en de hersenen op de goede plek hebben. Daar doen we het voor.” 

Met het idee Waterlanden, waarbij 4 eilanden samen dienen voor huizen, parken, industrie en een winkelcentrum, won Kaj Munk college de 2e prijs. Dit is een vlog workshop van Canon Nederland. De 3e prijs, een Next Nature pakket, ging naar Johannes Fontanus College Barneveld met een huis gemaakt van gerecycled materiaal en dat ook zelf zijn energie opwekt.

Commanderij College Gemert wint Artcadia 2024 | Artcadia
https://www.youtube.com/watch?v=Fu-a58BCRrA 

Cookie instellingen