​Leerlingen Macropedius organiseren spelletjestoernooi

Van oud-Hollandse spellen tot spelletjes op de Wii. Macropedius leerlingen Robin Kuipers en Janneke Beniers organiseerden op 24 februari een spelletjestoernooi voor leden van KansPlus. De havo 5-leerlingen bedachten dit toernooi naar aanleiding van een organisatieopdracht binnen het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Deze opdracht moeten ze in het laatste jaar van de havo uitvoeren, bij voorkeur buiten de school.

De spelletjes werden gespeeld in vijf rondes van vijftien minuten onder begeleiding van de twee leerlingen. ‘Door de rondes heen werden de leden steeds competitiever’, vertellen Robin en Janneke. ‘Er stond namelijk een prijs op het spel’.

Tijdens de gezellige middag kwamen twee docenten van Macropedius langs om de opdracht te beoordelen. ‘Dit was even spannend, maar de leden van KansPlus deden hun best om te laten weten hoe leuk en gezellig het was,’ vertellen Robin en Janneke.
‘De leerlingen hebben het super goed gedaan. Een mooi voorbeeld van leren buiten de school waarbij bewegen en ontmoeten centraal stond,’ aldus een trotse docent Henk Verbakel.

Aan het einde van de middag werden de punten geteld en werden de winnaars bekend gemaakt. Het verslag van de middag hebben de leerlingen uitgewerkt in een mooi krantenartikel waarmee ook de leden van KansPlus nog even kunnen nagenieten van de leuke middag.
  
 
Cookie instellingen