Macropedia - voor de praktische leerling uit groep 7

Op het Macropedius College zijn we sinds 2022 begonnen met het project ‘Macropedia’. Dit project is speciaal ontworpen voor basisschoolleerlingen uit groep 7 die graag de handen uit de mouwen steken. Bij Macropedia stimuleren we nieuwsgierigheid, onderzoek en praktische vaardigheden. Een geweldige kans om je horizon te verbreden en te ontdekken hoe interessant leren kan zijn wanneer je het ook direcht mag dóén!

Periode 1 (in groep 7) - weer 
Al in groep 7 start je met een periode van 8 weken bij ons op school. Deze 8 weken staat het fascinerende thema 'Weer' centraal. We leiden jullie op tot echte weermannen en weervrouwen. Daarvoor moet je natuurlijk wel écht het veld in om informatie te verzamelen met diverse meetinstrumenten. Met de informatie die je hebt kunnen verzamelen maak je je eigen weerbericht. Eentje zoals je ook altijd ziet op TV! Dus vóór een greenscreen, met camera. Het editen van de video leer je daarna ook. Het belooft een veelomvattende periode te worden die je afsluit met een weerbericht dat helemaal door jouzelf tot stand is gekomen!

Na een welverdiende vakantie zien we je heel graag weer terug voor de tweede periode van Macropedia. 

Periode 2 (in groep 8) - water

Het tweede project, dat begint aan het begin van groep 8, staat in het teken van water. Samen met je klasgnoten van Macropedia verken je hoe regenwater wordt gezuiverd. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar de invloed van het kwaliteit van het water op het milieu en jouw omgeving is heel groot. Daarom voer je allemaal proefjes en onderzoeken uit bij de Peelse Loop. Een interessante belevenis. 

Ben je al enthousiast geworden?
Dan zien we je graag bij Macropedia! 
Aanmelden voor macropedia kan in overleg met de basisschooldocent. 
 


 
 
Cookie instellingen